Fysik

Vi antager at bjergbestigeren I punkt A har en Ep (potentiel energi) på 1000 J (joule) og en Ek (kinetisk energi) på 0 J. Hvad bliver hans Ek og Ep i punkt B, C, D og E når han falder ?

07. oktober 2017 af Jegis (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Vi antager at bjergbestigeren I punkt
A har en Ep (potentiel energi) på
1000 J (joule) og en Ek (kinetisk
energi) på 0 J. Hvad bliver hans Ek og
Ep i punkt B, C, D og E når han falder
?


Svar #1
07. oktober 2017 af Jegis (Slettet)

Billedet er her

Vedhæftet fil:sdaasdd.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2017 af SuneChr

Er  |AB| = |BC| = |CD| = |DE|   ?
Vi kan udregne |AE|, da vi kender Epot i niveau A
Resten af vejen ned benyttes det frie falds lov.
Under hele faldet vil  Ekin + Epot = Epot i A
Man udnytter her sætningen om energibevarelsen.


Skriv et svar til: Vi antager at bjergbestigeren I punkt A har en Ep (potentiel energi) på 1000 J (joule) og en Ek (kinetisk energi) på 0 J. Hvad bliver hans Ek og Ep i punkt B, C, D og E når han falder ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.