Matematik

HJÆLP. Hvordan finder jeg x og y?

07. oktober 2017 af HTXmanden - Niveau: B-niveau

Jeg ved ikke hvor jeg skal starte... se vedhæftet fil for opgaven.

Vedhæftet fil: sdaasdsdasdasd.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

Omkreds = 2x + yπ = 400        =>      y = (400 - 2x)/π
Areal = xy
Areal = x*(400 - 2x)/π

Da arealet skal være størst muligt, skal x vælges til toppunktet i andengradspolynomiet
x*(400 - 2x)/π

y findes efterfølgende ved formlen fra linje 1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2017 af mathon

Da arealet skal være størst muligt, skal x vælges til toppunktet i andengradspolynomiet
x*(400 - 2x)/π

                             \small A(x)=-\frac{2}{\pi }x^2+\frac{400}{\pi }x

\small A_{max} kræver at \small x = 
toppunktets førstekoordinat:

                              \small x=\frac{-\tfrac{400}{\pi }}{2\cdot \left (- \tfrac{2}{\pi } \right )}=100

                              \small y=\frac{400-2\cdot 100}{\pi }=\frac{200}{\pi }


Skriv et svar til: HJÆLP. Hvordan finder jeg x og y?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.