Matematik

bestem f´(1)???

08. oktober 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

har en funktion f som er bestemt ved f(x)= x^2 * ln(x) + 5x^4 + 1, x>0

bestem f´(x)

er det sumreglen som jeg skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2017 af StoreNord

Begge dele.  Men sumreglen er jo slet ikke vanskelig. Den betyder bare, at man opdeler funktioenen i 3 dele.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2017 af mathon

                 \small \left (x^2\cdot \ln(x)+5x^4+1 \right ){\, }'=\left (x^2\cdot \ln(x) \right ){\, }'+\left (5x^4 \right ){\, }'+\left (1 \right ){\, }'


Svar #3
08. oktober 2017 af soer381k

er dette så rigtigt differentieret?

(2x*1/x) + (20x^3) + (0)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2017 af StoreNord

Nej.                  ( x² * ln(x) )'            er             2x · 1/x + x²·ln(x)

Dette led var jo en produkt-funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2017 af Mathias7878

f(x) = x^2*ln(x)+5x^4+1

f'(x) = 2x*ln(x)+x^2*\frac{1}{x}+5*4x^3 = 2x*ln(x)+\frac{x^2}{x}+20x^3 = 2x*ln(x)+20x^3+x

f'(1) = 2*1*ln(1)+20*1^3+1 = 0+20+1 = 21

- - -

 

 


Svar #6
09. oktober 2017 af soer381k

#5

f(x) = x^2*ln(x)+5x^4+1

f'(x) = 2x*ln(x)+x^2*\frac{1}{x}+5*4x^3 = 2x*ln(x)+\frac{x^2}{x}+20x^3 = 2x*ln(x)+20x^3+x

f'(1) = 2*1*ln(1)+20*1^3+1 = 0+20+1 = 21

hvad skrev du i midterste linje?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2017 af Mathias7878

Hvad mener du med, hvad jeg skrev #6?

- - -

 

 


Svar #8
09. oktober 2017 af soer381k

ikke noget alligevel men tak for svaret


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2017 af Mathias7878

Jeg har blot differentieret f(x), men derefter reducerer jeg det bare >:)

God dag!

- - -

 

 


Skriv et svar til: bestem f´(1)???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.