Matematik

omkreds af trekant

08. oktober 2017 af sandrai - Niveau: A-niveau

har lige et lille spørgsmål til en opgave, jeg har vedhæftet et billede af opgaven. 

skal jeg bruge den anden trekant til at beregne med eller hvordan, synes den forvirre mig lidt? 

eller kan jeg benytte apelsin formlen til at finde omkredsen på abc? 

Vedhæftet fil: Udkliptrekant.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2017 af mathon

                  \small \left | AC \right |=\tfrac{2}{3}\cdot \left | DF \right |


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

Når du formindsker DEF så bliver den nederste sidelængde 66.67% så kort som oprindeligt. (6/9*100 = 66.67)

Længden af siden AC bliver derfor 66.67 % af 18


Svar #4
08. oktober 2017 af sandrai

Forstår det ikke? 
så jeg skal benytte DEF? for at finde omkredsen af ABC? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

Ja


Svar #6
08. oktober 2017 af sandrai

Hvordan? 

jeg forstår ikke lige det der er lavet ovenfor? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

Hvis du kendte længden af AC så ville du få svaret ved at lægge de tre sidelængder af ABC sammen.

ABC er en formindskelse af DEF
Den nederste side bliver formindsket fra 9 til 6, dvs. til 66.67%
De andre sider bliver altså også formindsket til 66.67%

Derfor skal du tage 66.67% af 18 for at find længden af side AC


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2017 af mathon

                  \small \left | AC \right |=\tfrac{2}{3}\cdot \left | DF \right |                         brug skalafaktor/forholdsfaktor i stedet for procent.

                  \small \small \left | AC \right |=\tfrac{2}{3}\cdot18=12


Skriv et svar til: omkreds af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.