Matematik

indfør passende variable og opstil en formel

08. oktober 2017 af Bitternsweet (Slettet) - Niveau: B-niveau

En pige har drukket øl og har fået målt en promille på 1,2. Promillen falder derefter med 0,10 pr time. Hvordan regner jeg det ud, hvad skal jeg gøre???

a) Indfør passende variable og opstil en formel, der beskriver udviklingen i pigens promille som funktion af den tid, der er gået, siden hun fik målt sin promille


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. oktober 2017 af Mathias7878

Du skal benytte en lineær funktion på formen y = ax+b, hvor y betegner promillen og x betegner antallet af timer

Da promillen for pigen, der har drukket en øl, til at starte med er 1,2, vil det sige, at b = 1.2

Ligeledes falder promillen med 0.10 pr time, dvs. a må være negativ og dermed a=-0.1

Du har derfor

y = -0.1x+1.2

- - -

 

 


Svar #2
08. oktober 2017 af Bitternsweet (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: indfør passende variable og opstil en formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.