Matematik

Bestemme monotoniforhold

11. oktober 2017 af CharlotteListOlsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har 3 værdier: 

df(0.5)= f=-15.5

df(1) = f= 0 

df (2) = 31

Hvordan skriver jeg hvornår de stiger og falder? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2017 af mathon

Spørg mere præcist.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2017 af mathon

fortegnsvariation
for \small \frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} x}                  -           0            +
                  ___________1___________

monotoni                     lok min
for \small f(x)\! :     aftagende            voksende  

      …hvis jeg har forstået det ret.


Svar #3
11. oktober 2017 af CharlotteListOlsen (Slettet)

Hvordan skriver jeg hvornår den er stigende og faldende? altså værdierne


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2017 af mathon

Når \small f{\, }'(x)<0 i et interval er \small f(x) aftagende i intervallet.

Når \small f{\, }'(x)>0 i et interval er \small f(x) voksende i intervallet.


Svar #5
11. oktober 2017 af CharlotteListOlsen (Slettet)

Grafen stiger i intervallerne ]-∞; 15.5] og [0; ∞[, og grafen falder i intervallet ]31:∞]

er dette rigtigt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2017 af StoreNord

Ifølge det vedhæftede billede i #3 er f(x) er kun defineret for x>0.

f(x) er  aftagende på intervallet  ]0, 1[
og voksende på intervallet  ]1, ∞[
Den har minimum i  x=1, hvor f(x) = 5.

Se Svar #7 herunder.


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2017 af StoreNord

Skærmbillede fra 2017-10-11 23-06-33.png


Skriv et svar til: Bestemme monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.