Matematik

GaussJordan Elimination. Standard parametisk form?

11. oktober 2017 af anonym000 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg har løst et ligningssystem bestående er tre ligninger og 4 ubekendte via. GaussJordan-elimination.

Jeg får så:

x1-x3=1

x2+2x3=1

x4=-1

Hvordan skriver jeg løsningen op på standard parametisk form? 

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2017 af ØI (Slettet)

Lad x3 være den fri parameter der omdøbes t, dvs. lad x3=t. Så har man

(x1, x2, x3, x4) = (1, 1, 0, -1) + t(1, -2, 1, 0)


Skriv et svar til: GaussJordan Elimination. Standard parametisk form?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.