Matematik

figuren viser grafen for funktionen f(x)= -3x^4+4x^3+36x^2+5

13. oktober 2017 af Simsada (Slettet) - Niveau: B-niveau

målet er af bestemme f(-2) og f`(-2) 
og fortælle hvad disse siger. 

Jeg har prøvet at regne ud flere gange, men får noget helt skævt hver gang


En der kan hjæpe :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2017 af PeterValberg

figuren viser grafen for funktionen f(x)= -3x^4+4x^3+36x^2+5

Hvilken figur?
Kan du ikke uploade den? 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
13. oktober 2017 af Simsada (Slettet)

Den røg i farten ??
Vedhæftet fil:IMG_2787.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2017 af PeterValberg

Tallet f(-2) kan bestemmes ved at indsætte x = -2 i den givne forskrift for f

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2017 af PeterValberg

For at bestemme tallet f'(-2) skal du først bestemme forskriften for f'
indsæt derefter x = -2 i forskriften for den afledede funktion f'

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2017 af mathon

                       \small f{\, }'(x)=-3\cdot 4\cdot x^{4-1}+4\cdot 3\cdot x^{3-1}+36\cdot 2\cdot x^{2-1}


Svar #6
13. oktober 2017 af Simsada (Slettet)

Tak  ved ikke hvor det er gået galt,  efter lang tids kamp med pc og tæt på at smide denne ud.
prøvede jeg i hånden. Her kom jeg frem til det rigtige svar for f(-2)  = 69 

Og den afledte det må så blive 

f`(x) = -12x^3+12x^2+72x hvorefter jeg så isolerer 

og herefter sætter -2 ind på f´(x) plads og efterfølgende viser monotomi forhold med lokalt min og max etc
endnu engang tak for hjælpen. ved ikke helt hvad der gik gik galt. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2017 af StoreNord

--Udklip.PNG

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Skriv et svar til: figuren viser grafen for funktionen f(x)= -3x^4+4x^3+36x^2+5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.