Matematik

Hvordan kan lave denne?

14. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan kan man lave denne i geogebra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2017 af StoreNord

--Politigården.png

Vedhæftet fil:Politigården.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2017 af StoreNord

Start med punkt A

E=A+(76.3,0)

D=A+(124.0,0)

O=E+(0,70.0)

Og så cirkler for resten.


Svar #3
14. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

Kan jeg skrive de fomler i det eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2017 af StoreNord

Når du har lavet punkt A i din egen tegning, kan du skrive de næste 3 linjer een ad gangen på Input-linjen.


Svar #5
14. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

Okay

3.2 Beregn arealet af Politigården inklusiv ”Den runde gård”.

Se skitse af Politigården.

3.3 En dag med regnvejr falder der ca. 13.000 liter vand i den ”Den runde gård”.

Hvor mange mm regn svarer det til?

Kan du ikke os hjælpe med de svar for er ikke så god til det!!! :-(


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. oktober 2017 af StoreNord

3.2 Beregn arealet af Politigården inklusiv ”Den runde gård”.
        \\ \pi \cdot r^{2}=1615\Leftrightarrow r=\sqrt{\frac{1615}{\pi}}=22.7
den blev brugt til at tegne den runde gårdsplads.

     Arealet kan beregnes omvendt:
                                    \\ A= \pi \cdot r^{2}=\pi \cdot r^{2}= \pi \cdot 22.67^{2}=1614.5

Regnvandets volume:      

      \\V=Tykkelsen \cdot r^{2}=13000 dm^{3}\Leftrightarrow \\ Tykkelsen=\frac{13000}{r^{2}}=\frac{13000}{22.67^{2}}=25.30 \; dm


Svar #7
14. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

Er det det man skriver i opgave eller skal man finde det i Geogebra?

Er ikke lige med!


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. oktober 2017 af StoreNord

Beregningen af radius angav jeg direkte i Cirkel-kommandoen i Geogebra.
Jeg gentog den her i Studieportalens formel-editor for at svare på opgave 3.2
 


Svar #9
14. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

Det forstår jeg ikke Noget af!!!


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. oktober 2017 af StoreNord

Beregningen af radius skulle jeg jo bruge for at tegne den cirkel.
Bagefter bad opgave 3.2 os om at beregne arealet, selv om vi havde havde fået oplyst at det var 1615. Egentlig et fjollet spørgsmål.


Svar #11
14. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

Så ville du skrive den formel ind i? som du har skrvet til mig!


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. oktober 2017 af StoreNord

Ja, dèn her mellem lighedstegnene

                            r=\sqrt{\frac{1615}{\pi}}=22.7


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. oktober 2017 af StoreNord

Jeg opdgede lige. at jeg havde glemt  π , men det kommer her:

\\V=Tykkelsen \cdot \pi \cdot r^{2}=13000 \; dm^{3}\Leftrightarrow \\ \\Tykkelsen=\frac{13000}{\pi \cdot r^{2}}=\frac{13000}{\pi \cdot 22.67^{2}}=25.30 \; dm


Svar #14
14. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

Er det den sidste opgave? den du har skrevet på


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. oktober 2017 af StoreNord

Ja. Du må selv lave det om til milimeter.         :)


Svar #16
14. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

VEd ikke hvordan jeg skal få den formel ind i et excel program


Brugbart svar (0)

Svar #17
14. oktober 2017 af StoreNord

Hvad skal du nu bruge Excell til?        Hvilken formel?


Svar #18
14. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

Den sidste du har svaret på. Den skal jeg have sat ind i et Excel.
Har fået den anden Formel ind. Men ikke den sidste med tykkelsen.

Brugbart svar (0)

Svar #19
14. oktober 2017 af StoreNord

Jeg beklager jeg misforstod spørgsmål 3.2. Jeg troede der blev spurgt om cirklens areal.

Der blev faktisk spurgt om 4-kantens areal. Det kan du nemt selv måle med polygon-værktøjet.

Radius skal du først bruge i spørgsmål 3.3.


Svar #20
14. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

Så nu stof jeg helt af. Forstår sket ikke noget nu.

Kan du hjælpe med svarene til 3.2 og 3.3

Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.