Matematik

monotoniintervaller ved hjælp af differentialregning

16. oktober 2017 af mlh2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Min opgave lyder således:

 Bestem monotoniintervallerne for f ved hjælp af differentialregning

f(x) = ln(x) + x2 - 5x + 5

Jeg er kommet frem til f'(x) =2x +x-1 - 5x

Jeg ved skal sætte den  lig 0, for at finde punkterne, men kan simpelthen ikke regne mig frem til de punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

f'(x)  =  0       gang med x på begge sider
f'(x) * x = 0    som er en andengradsligning

f'(x) er dog ikke korrekt som du har skrevet den


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2017 af Mathias7878

f(x) = ln(x)+x^2-5x+5

f'(x) = \frac{1}{x}+2x-5

f'(x)=0

\frac{1}{x}+2x-5=0 gang nu her med x på begge sider som #1 siger

\frac{1}{x}*x+2x*x-5*x=0

reducer

\frac{x}{x}+2x^2-5x=0

reducer yderligere

2x^2-5x+1=0

Find da deskriminanten

d = b^2-4ac

og

løsningerne 

x = \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}

- - -

 

 


Skriv et svar til: monotoniintervaller ved hjælp af differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.