Matematik

Hvordan løses denne opgave?

17. oktober 2017 af carlpeder (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestem ved f(x) = 2x^3 - 1/2 x^2 -x +7 

Det oplyses, at f har netop et nulpunkt p

a) Bestem koordinatsættet til p


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2017 af mathon

                    solve(2x^3-(1/2)x^2-x+7=0,x)


Svar #2
17. oktober 2017 af carlpeder (Slettet)

jamen det giver x = -1,5

Men skal der ikke være to x-værdier? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2017 af Mathias7878

#2 

Ja netop, men -1,5 er jo kun en værdi, det er ikke to, blot fordi der står et komma mellem 1 og 5

- - -

 

 


Svar #4
17. oktober 2017 af carlpeder (Slettet)

Jamen det også det jeg mener, såm kan det jo ikke passe at der kun er en værdi 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2017 af Mathias7878

Det oplyses, at f har netop et nulpunkt, som findes ved at løse ligningen, hvilket giver x = -1,5 (et nulpunkt)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. oktober 2017 af Mathias7878

a) Koordinatsættet til P findes ved at indsætte x = -1,5 ind i f(x), så du får y-værdien og dermed kan opstille koordinatsættet

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. oktober 2017 af mathon

                    solve(2x^3-(1/2)x^2-x+7=0,x)

                          \small x=-1{.}54336

                          \small P=(-1{.}54336\, ;\, 0)


Skriv et svar til: Hvordan løses denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.