Dansk

AP - kan et pronomen være et navn?

17. oktober 2017 af inneedofhelp123 - Niveau: A-niveau

Hej, hvis der f.eks. står: "Karen gik gennem forsamlingen og alle tav."  Er Karen så et substantiv eller et pronomen, da man jo godt kan skifte det ud og sige 'hun' i stedet for Karen? Eller skal vi gå hen og kalde det et proprium? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2017 af skinkebus (Slettet)

Hej!

Karen er et substantiv - altså et navneord. Men det er den gruppe navneord, man kalder proprier - egennavne, som er navne, titler, institutionsnavne, bynavne, osv osv, som altid staves med stort begyndelsesbogstav. Et 'hun' er et pronomen, som kan stå i stedet for Karen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2017 af Stygotius (Slettet)

Det hedder et "pronomen"  (flertal: "pronominer"). Det kommer af latin  pro (= for, i stedet for =  +  "nomen = navn, navneord). Det står altså i stedet for et navn eller et navneeord. Det giver således ingen mening at  kalde et proprium for et pronomen.


Skriv et svar til: AP - kan et pronomen være et navn?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.