Fysik

Bestemmelse af kobs -hjælp

21. oktober 2017 af sansas - Niveau: A-niveau

Jeg skal bestemme kobs . 

kobs  er hældningen, og det kan ses på formlen ln[A]=ln[A]0-kobs*t 

Jeg har afbildet mine resultater, og har fået følgende funktion : y=-0003x+10,386

Hvordan skal jeg komme videre herfra? Jeg ved ikke rigtig, hvordan og hvad jeg skal plotte af de resultater jeg har fået. 

Håber på jeres hjælp!

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2017 af peter lind

Hældningen er givet ved y =ax+b hvor a er hældningen. Jeg er ikke sikker på hvad du selv skriver foran x, Er den 3, mangler der et komma eller noget andet ?


Svar #2
21. oktober 2017 af sansas

Direkte skrevet fra Excel:

y= -0003x+10,386 

Jeg ved ikke, hvordan jeg ellers skal skrive det? Jeg forstår ikke rigtig, hvad du undrer dig over ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2017 af peter lind

Der står direkte 3 0'er foran 3. Det er ikke normalt at man gør det


Svar #4
21. oktober 2017 af sansas

Den ser sådan her ud https://imgur.com/a/JstnE

Jeg har taget et screenshot fra Excel


Svar #5
21. oktober 2017 af sansas

Der gik noget galt med det andet link. Sådan ser det ud: https://imgur.com/a/0bMCI


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2017 af peter lind

Der står -0,0003x


Svar #8
21. oktober 2017 af sansas

Åh,  du har ret. Kunne jeg slet ikke se. Men hvad skal jeg gøre nu, for at løse spørgsmålet? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2017 af peter lind

hældningskoefficienten er 0,0003


Svar #10
21. oktober 2017 af sansas

Jeg tror ikke, at du forstår spørgmålet ... 

De ønsker, at jeg skal finde kobs


Svar #11
21. oktober 2017 af sansas

vha. den ligning jeg skrev øverst, og jeg ved ikke, hvordan jeg kommer videre. 


Svar #12
21. oktober 2017 af sansas

Er der ingen, som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. oktober 2017 af peter lind

kobs er hældningen som er -0,0003


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. oktober 2017 af Soeffi

#12

Vi er nød til at kende [A](t), dvs. dine rå data.


Skriv et svar til: Bestemmelse af kobs -hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.