Matematik

funktion

23. oktober 2017 af MCBH93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En der kan forklare mig denne her?

Vedhæftet fil: matB.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

f(x) angiver procent ramte planter

a) Hvor mange procent er ramt:

Svar f(x), hvor x=50 angiver antal dage efter plantningen,


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2017 af peter lind

Du beregner f(8) og f(58). Så er andelen af visne planter efter 50 dage 100*(f(8)-f(58))/f(8).


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

Ikke enig i #3... x≥8 betyder bare at modellen først passer efter 8 dage


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2017 af peter lind

Ja, men hvad vil du så sætte i stedet ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

Altså f er ikke hvor mange planter der er, men derimod hvor mange procent der er dræbt, så man skal slet ikke bruge f(0)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2017 af peter lind

Det gør jeg jo heller ikke. Du besvarer ikke #5


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. oktober 2017 af SuneChr

Jeg vil sige, at a) må være f (58) = 97,72...%, da x = 8 er den dag der plantes, og x = 58 er 50. dagen efter beplantningen. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. oktober 2017 af SuneChr

# 8 tillæg
Jeg er dog alligevel lidt i tvivl om tolkningen af de x ≥ 8.
Modellen kan jo også indikere, at x simpelthen er antal dage efter beplantningen, hvor de første 7 dage efter ikke er indbefattet af modellen. Svaret a) ligger måske  f (50) = 95,84...%
Tvivlen er troens nådegave ...   (Vi har Luther-år i år)  


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. oktober 2017 af SuneChr

# 8 og 9  tillæg
Det er sent på aftenen. I opgaven står faktisk: x angiver antal dage efter plantningen. Så a) må vel, om alt går vel, være  f (50)


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. oktober 2017 af peter lind

Så kender vi jo ikke f(0) og så kan det ikke beregnes. Jeg gætter på at det er en trykfejl og at der skal x≥0. Så er stigningen (f(50)-f(0))/f(0)


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. oktober 2017 af Eksperimentalfysikeren

Der er ikke grund til at tro, der er fejl i opgaven. Der står, at x er antal dage efter plantningen. Der er formodentlig tale om, at der går 8 dage inden en plante begynder at visne, hvis den er angrebet. Disse 8 dage kaldes inkubationstiden. #1 er korrekt. Der er tale om en gaffelfunktion, hvor man har udeladt grenen f(x)=0 for x<8.


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.