Fysik

FYSIK KOMETHALE

25. oktober 2017 af Coru (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder virkelig fast med den her opgave 
Støvkornene er kugleformede og de har en densitet på 3,5*10^3 kg/m^3
Find massen af et støvkorn med radius 0,11 mikrometer
Jeg har prøvet med formlen
m=p*V
Men jeg ved ikke hvad jeg skal skrive  ind??


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2017 af Eksperimentalfysikeren

Du skal starte med at finde V. Det er rumfanget af en kugle med radius R=0,11 μm = 0,11*10-6m:

V= \frac{4}{3}\pi R^{3}

Herefter benytter du den formel, du nævner, m = ρ*V.


Skriv et svar til: FYSIK KOMETHALE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.