Matematik

Bestem t-værdien

26. oktober 2017 af Genanskaf (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg har brug for hjælp til at finde ud af hvordan jeg bestemmer t-værdien, hvor vektor r(t) står vinkelret på hastighedvektoren v(t). Jeg har regnet hastighedsvektoren, men hvad skal jeg gøre herfra? jeg skal regne det analytisk, og jeg har vedhæftet opgaven og mine givende vekotrfunktion og hastighedsvektoren

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: ss.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2017 af SuneChr

r (t) ⊥ v (t)  ⇔  r (t) • v (t) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2017 af peter lind

Det er rigtigt at prikproduktet skal være lig 0 men det bliver det aldrig

x(t)=kvdratrod(t-2)

x'(t) =½(t-2)

x(t)*x'(t) = ½ ≠0


Svar #4
26. oktober 2017 af Genanskaf (Slettet)

Mange tak for svar, men jeg forstår ikke helt hvad i siger man skal

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2017 af SuneChr

Der er tre reelle løsninger, hvoraf de to positive kan benyttes, hvis kun de positive må benyttes.
t = - 0,7049...
t = 11,6037...
t = 19,1012...


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2017 af SuneChr

# 3 sidste linje:

Den halve fra x og x' produktet skal lægges sammen med y·y'


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2017 af SuneChr

# 5     t > 2  (p.g.a. kvadratroden) så de to positive løsninger må være svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

Når t går mod 2 oppe fra, så bliver r(t) og r'(t) også vinkeltrette, dog uden at r'(t) selv konvergerer


Skriv et svar til: Bestem t-værdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.