Matematik

Bestem f(2)

28. oktober 2017 af maria12hansen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan regner man denne her ud

fx) = 6x-19 

bestem f(2) ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2017 af Mathias7878

Du skal blot indsætte x=2 ind i f(x), dvs


f(2) = 6*2-19 = ?

- - -

 

 


Svar #2
28. oktober 2017 af maria12hansen (Slettet)

Super, mange tak! Tænkte jeg også om det var men var ikke helt sikker. 

Kan du hjælpe med denne her opgave? 

I en kommune betaler man kr. 52,86 pr. kubikmeter drikkevand. Desuden betales en fast årlig pris på kr. 1256,25. 

a)  Indfør passende variable, og opstil en lineær funktion, der beskriver den årlige udgift til vand som funktion af vandforbruget i kubikmeter. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2017 af Mathias7878

a)

Du skal bruge en lineær funktion på formen y = ax+b, hvor y betegner den samlede pris for drikkevandet og hvor x betegner antal kubikmeter drikkevand.

Hvad tror du selv, at a og b er?

- - -

 

 


Svar #4
28. oktober 2017 af maria12hansen (Slettet)

#3

Er a 52,86? og b er 1256,25? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2017 af Mathias7878

Netop! 

Hvad er forskriften så? :)

- - -

 

 


Svar #6
28. oktober 2017 af maria12hansen (Slettet)

f(x) = 52,86x+1256,25 ? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2017 af Mathias7878

Præcis! :-)

- - -

 

 


Svar #8
28. oktober 2017 af maria12hansen (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :) 

Hvordan regner man så denne her ud?

Bestem den årlige udgift til vand for en husholdning, der årligt bruger 34 kubikmeter vand. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. oktober 2017 af Mathias7878

Du skal blot indsætte x = 34 ind i f(x), dvs. du skal finde f(34)

- - -

 

 


Svar #10
28. oktober 2017 af maria12hansen (Slettet)

Er det så f(34) = 52,86 * 34 + 1256,25 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. oktober 2017 af Mathias7878

#10

Præcis :)

dvs

f(34) = 52.86*34+1256.25 = 3053.49 kr

- - -

 

 


Svar #12
28. oktober 2017 af maria12hansen (Slettet)

#11 Okay, super det fik jeg det også til! :) 

Vil du gerne hjælpe mig med denne her opgave? 

Størrelsen af Sjællands befolkning kan i perioden 1900-1965 med god tilnærmelse beskrives ved en sammenhæng af typen ??(??) = ?? · ?? + ??, hvor ??(??) er befolkningstallet på Sjælland og ?? er antal år efter 1900.

Det oplyses, at befolkningstallet i 1911 var 1.003.076, mens det i 1950 var 1.610.123.

a)  Oversæt tekstoplysningerne til to punkter (??1, ??1) og (??2, ??2). 


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. oktober 2017 af Mathias7878

#12

Der er lidt rod i det du har kopieret! :)

- - -

 

 


Svar #14
28. oktober 2017 af maria12hansen (Slettet)

#13

Nåh ja, det kan jeg godt se, sorry!! :/

Størrelsen af Sjællands befolkning kan i perioden 1900-1965 med god tilnærmelse beskrives ved en sammenhæng af typen f(x) =  a* x + b hvor f(x) er befolkningstallet på Sjælland og x er antal år efter 1900.

Det oplyses at befolkningstallet i 1911 var 1.003.076 mens det i 1950 var 1.610.123 

a) Oversæt tekstoplysningerne til to punkter (x1, y1) og (x2,y2


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. oktober 2017 af Mathias7878

a)

Du har fået angivet, at f(x) er befolkningstallet på Sjælland og x er antal år efter 1900.

Ligeledes har du fået oplyst, at befolkningstallet i 1911 = (x, dvs. antal år efter 1900) var 1.003.076 = f(x) = y mens det i 1950 = (x, dvs. antal år efter 1900) var 1.610.123 = f(x) = y

Hvad tror du så, at (x1,y1) og (x2,y2) er?

- - -

 

 


Svar #16
28. oktober 2017 af maria12hansen (Slettet)

#15 

Jeg forstår det ikke helt :/

Er det (11,1.003.076) og (50,1.610.123) ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
28. oktober 2017 af Mathias7878

#16

Du forstår det ikke? Vås. Det er jo det rigtige resultat, du har skrevet! :)

- - -

 

 


Svar #18
28. oktober 2017 af maria12hansen (Slettet)

#17 

Seriøst? Ej, det lød bare så forvirrende! XD 

Der er stadig et par opgaver tilbage, har du tid til at hjælpe lidt mere? :-D


Brugbart svar (0)

Svar #19
28. oktober 2017 af Mathias7878

#18

Jaja :)

- - -

 

 


Svar #20
28. oktober 2017 af maria12hansen (Slettet)

#19 

Fedt! :) 

Bestem tallene a og b. (Til at bestemme a, skal du igen bruge formlen a = y2-y1 / x2-x1 )

Giver a ikke = 15.565 og b = 831.861 ?? 

                                                                                                                    


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.