Matematik

Jeg skal bestemme eventuelle skæringspunkter for parameterfremstilling

30. oktober 2017 af Fredrikt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er kommet frem til følgende i den vedhæftede fil og kan ikke komme frem til resultatet, håber der en som kan hjælpe.

Vedhæftet fil: Opgave 8.19 pdf.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2017 af StoreNord

Det blir (x,y)=(7,5)                Er det et problem?


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. oktober 2017 af mathon

Du har jo kun fundet én værdi for t, hvilket ikke matcher din
tekst:
           "Med de to fundne t-værdier kan vi finde to skæringspunkter med cirklen"

...
   dermed være ikke sagt, at der skal være to skæringspunkter, men teksten bør fremstille "virkeligheden".


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. oktober 2017 af StoreNord

Det kunne være nok. Og det er rigtigt, at det kun er eet punkt


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. oktober 2017 af StoreNord

Skærmbillede fra 2017-10-30 18-28-09.png


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. oktober 2017 af mathon

kun én t-værdi, da

                                       \small 5t^2+60t+225=45

                                       \small t^2+12t+45=9

                                       \small t^2+12t+36=0

                                       \small t^2+2\cdot t\cdot 6+6^2=0

                                       \small (t+6)^2=0    som kun har én løsning.


Svar #6
30. oktober 2017 af Fredrikt (Slettet)

Mange tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Jeg skal bestemme eventuelle skæringspunkter for parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.