Matematik

Differentialregning - beregning af sider og optimering af drages areal

31. oktober 2017 af Inprocess - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Jeg har et problem med vedhæftede opgave. Jeg tror, at opgaven skal løses med optimering, hvilket er den matematik, jeg har brugt til at løse opgaven med. 

Jeg skal i opgaven finde side IADI og IDCI, mens arealet skal være så stort som muligt. 

Jeg har forsøgt, at løse opgaven på følgende måde:

Her beregnes omkredsen af øverste del af dragen, som benyttes til at beregne omkredsen af nederste del af dragen. 
O[ABC] = 400+2*x
2*(400+2*x) = O[ACD]
O[ACD] = 2*AD+2*x

Herfra har jeg isoleret side IADI

2*(400+2*x) = 2*AD+2*x
(1/2)*(2*(400+2*x)) = AD+2*x
400+2*x-2*x = AD
                            400 = AD
AD = 400*mm
DC = 400*mm

Mit spørgsmål er så, om jeg har løst opgaven rigtigt? Har jeg benyttet mig korrekt af optimering? Burde jeg have løst opgaven vha. trigonometri? 

Jeg vil meget gerne forstå, hvordan man korrekt kan løse denne opgave, og ved hjælp af hvilke dele af matematikken. På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Projekt 1 Dragen.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2017 af LandyA (Slettet)

Nu kan jeg ikke lige huske det store omkring optimering, men skal du ikke bruge differention på et tidspunkt og så finde f'=0?


Svar #2
01. november 2017 af Inprocess

Det er jeg ikke sikker på.


Skriv et svar til: Differentialregning - beregning af sider og optimering af drages areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.