Matematik

bestem f'(x)

31. oktober 2017 af MCBH93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

funktionen f(x)=x^3-4x^2..

bestem f´(x)

(gerne med forklaring..skåret ud i pap)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2017 af Mathias7878

 Benyt at

f(x) = x^n

differentieret giver

f'(x) = n*x^{n-1}

Hvad tror du så, at f'(x) giver?

- - -

 

 


Svar #2
31. oktober 2017 af MCBH93 (Slettet)

Det ved jeg helt ærligt, ikke. Jeg har ikke forstået hvad f'(x) betyder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2017 af Mathias7878

f'(x) er den afledte funktion af f(x)

Her skal man bruge nogle regneregler til at bestemme f'(x), hvor du i dit tilfælde skal bruge den regneregel, jeg har skrevet i #1

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2017 af OliverHviid

f'(x)=tangentens hældning også kaldt differentialkvotienten.


Svar #5
31. oktober 2017 af MCBH93 (Slettet)

dvs at jeg skal finde ud af hvad "n" og "x" er? hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2017 af OliverHviid

Nej, du skal blot anvende reglen. Se fx på det første led, dvs. x³.

Når du anvender reglen, så bliver det til 3x², fordi du hiver eksponenten (altså 3) ned foran grundtallet og trækker så én fra eksponenten, altså 3-1.


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2017 af Stats

funktionen f(x)=x^3-4x^2..

bestem f´(x)

(gerne med forklaring..skåret ud i pap)

Det ved jeg helt ærligt, ikke. Jeg har ikke forstået hvad f'(x) betyder.

f' er differentialkvotienten.. Som bekendt er hældningskoefficienten for en ret linje. Denne hældning kan findes hvis du har 2 punkter..

Differentialkvotienten er på sin vis, noget ala det samme; det er hældningen i ét punkt..... Altså, forestil dig at du sidder i en roller coaster.. Du køre op, men den stopper på halvvejs... Du sidder nu i en hældning i ét punkt på rutsjebanen - differentialkvotienten siger det samme...

dvs at jeg skal finde ud af hvad "n" og "x" er? hvordan gør jeg det?

Man bruger nogen regneregler; lidt som når du løser ligninger....

(xn)' = n·xn-1, Her er n et tal og x er en variabel...

(k·g(x))' = k·g'(x), her er k et tal og g er en funktion som tager en værdi x.

Eksempelvis:

x2, her er n = 2 og x er variablen...

Du har nu x3 - 4·x2

Hvis denne skal differentieres anvender du:
f'(x) = (x3 - 4·x2)' = (x3)' - (4x2)' = (x3) - 4(x2)' = 3x3-1 - 4·2x2-1 = 3x2 - 8x

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: bestem f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.