Matematik

Logaritmer- minus eller plus? Hvorfor?

01. november 2017 af Mathian - Niveau: B-niveau

Hvorfor resulterer 10^2x+13 = 13 ikke i - 0,94? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2017 af MatHFlærer

Når du skriver den på den måde, mener du så

10^{2x+13}=13

? Hvis ja, så er dit resultat forkert, så det ikke -0.94. Brug 10-talslogaritmen. (som jeg så kalder log og ikke log10).

log(10^{2x+13})=log(13)\Leftrightarrow 2x+13=log(13)\Leftrightarrow 2x=log(13)-13\Leftrightarrow

x=\frac{log(13)-13}{2}=-5.9430


Svar #2
01. november 2017 af Mathian

hov, nej, det mig som skrev forkert. Jeg mener 10^2x+3 = 13


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2017 af MatHFlærer

Så passer -0.94 meget godt, hvis det er skrevet på formen 102x+3=13


Svar #4
01. november 2017 af Mathian

OKay, facitlisten siger bare 0,94. Synes jeg var underligt, det kan være der var noget jeg ikke fik med. Tak for svar ! 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2017 af MatHFlærer

Ahh! Man kan ikke altid stole på facitlisten. :-)


Skriv et svar til: Logaritmer- minus eller plus? Hvorfor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.