Matematik

Redegørelse for givet overfladearealformel for en prisme

02. november 2017 af Nougat17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, håber I kan hjælpe mig:)

Jeg skal redegøre for en givet formel for overfladearealet af en prisme, den lyder således: O=2*kvd3/4*x^2+3*x*y 
altså O=2 gange, kvadratroden af 3 hævet over/divideret med 4, ganget med x i anden, plus 3xy.

Prismen har to ligesidede trekanter som ender, alle siderne af trekanterne er x (derfor ligesidet), den lodrette side af prismen hedder y. 

Jeg forstår det første 2-tal (der er to trekanter, derfor skal O for en trekant ganges med 2, ofc) og jeg forstår det sidste led i formlen, altså + 3xy (dette er O for prismens 3 rektanglede sider. 

Jeg jeg har svært ved at forstå hvorfor O for en trekant er kvd3/4*x^2

Er der nogen, der ved det?:)

NB. opgaven er del af en større opgave om optimering, som jeg har lavet. 
Opgaveformulering er vedhæftet (her står formlen korrekt)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2017 af peter lind

Del trekanten i to lige store dele af højden. Højden kan du finde af pytagoras. Areealet af trekanten er h*x/2


Svar #3
02. november 2017 af Nougat17 (Slettet)

Ja, jeg ved godt, at man kan finde en trekants areal ved 1/2h*G. 
Men forstår bare ikke, hvorfor den formel jeg er givet siger kvd3/4*x^2


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. november 2017 af peter lind

Højden får du er kvrod(x2+(½x)2 ) = x*kvrod(3/4) ifølge pytagoras


Svar #5
02. november 2017 af Nougat17 (Slettet)

Ah, tusind tak for hjælpen:))


Skriv et svar til: Redegørelse for givet overfladearealformel for en prisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.