Matematik

Differentiere

05. november 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej hvordan vil I differentiere denne her funktion

(3x^2-2)*(In(x^-1)+1

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2017 af StoreNord

ln(1/x)  = -ln(x)


Svar #2
05. november 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Skal jeg bruge produktreglen

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2017 af StoreNord

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2017 af peter lind

Differentier den som et produkt af to funktioner 3x2-2 og  ln(x-1)+1 (Jeg går ud fra at den manglende parentes skal stå til slut). ln(x-1)  differentieres som en sammesat funktion sammesat af logaritmefunktionen og 1/x


Svar #5
05. november 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Man skal jeg også bruge kædereglen?

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2017 af peter lind

nej


Svar #7
05. november 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Skal det så give:

6x*-In(x)+3x^2-2*-1/x

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. november 2017 af peter lind

du mangler nogle pareteser


Svar #9
05. november 2017 af Mie12345678 (Slettet)

hvis man skal differentiere den engang mere vil kun bruge produktreglen igen? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. november 2017 af fosfor (Slettet)

ja


Svar #11
06. november 2017 af Mie12345678 (Slettet)

hvordan skal jeg differentiere 3x^2-2*-1/x 

skal jeg bruge produktreglen 2 gange? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. november 2017 af SuneChr

\frac{3x^{2}-2}{1-\ln x}     Er det denne funktionsbrøk, der skal differentieres?
Kald tælleren f (x) og nævneren g (x)
Da har vi
(\frac{f}{g})^{'}=\frac{f'g-fg'}{g^{2}}


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. november 2017 af SuneChr

# 12    Det var  ikke en brøk, ser jeg. Kald faktorerne f og g
Produktreglen   (fg)' = f 'g + fg '


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.