Matematik

Omløbstid omkring Solen

06. november 2017 af Seydarhøvd (Slettet) - Niveau: B-niveau

For planeterne i vores solsystem er omløbstiden omkring Solen givet ved  y= 17,29 * x^1,5
hvor x er middelafstanden til Solen i mia. km, og y er omløbstiden omkring Solen, målt i år

a) Bestem omløbstiden for dværgplaneten Pluto, der har en middelafstand til Solen på 5,87 mia km

b) Bestem middelafstanden til Solen for en planet med omløbstiden 29,4 år
Middelafstaden til Solen er dobbelt så stor fra planet B som fra planet A

c) Hvor mange gange er omløbstiden for planet B større end for planet A?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2017 af Mathias7878

a) Indsæt x = 5.87 ind i y

b) Løs ligningen 29.4 = y

- - -

 

 


Svar #2
06. november 2017 af Seydarhøvd (Slettet)

Hvordan regner jeg så c ud? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. november 2017 af SuneChr

c)   Den dobbelte middelafstand er (2x)
      Omløbstiden bliver da  2^{1,5} gange større.

  

   


Skriv et svar til: Omløbstid omkring Solen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.