Matematik

Isolering af "n" i et udtryk

09. november 2017 af milleaxv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude

Jeg har svært ved at knække koden til dette spørgsmål fra eksamenssæt december 2014 i matematik B. Nogle der kan hjælpe?

Isoler n i udtrykket L = 2 * z * ( σ / √n ) ^ 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2017 af MatHFlærer

L=2\cdot z\cdot \left(\frac{\sigma}{\sqrt{n}}\right)^2

Går jeg ud fra.


Brugbart svar (2)

Svar #2
09. november 2017 af MatHFlærer

Så kan du skrive ovenstående som

L=\frac{2z\sigma^2}{n}

Dernæst kan du gange med n på begge sider, så

n\cdot L=2z\sigma^2

Dividér med L på begge sider så

n=\frac{2z\sigma^2}{L}


Svar #3
09. november 2017 af milleaxv (Slettet)

Tusind tusind tak! Jeg kan godt se sammenhængen :)

Skriv et svar til: Isolering af "n" i et udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.