Matematik

Omskrivning af nte rod af kvadratroden af n.

11. november 2017 af Mathiasen3 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er i tvivl om der er en smart måde at reducere udtrykket: (\sqrt[n] {\sqrt{n}})

Den nte rod kan omskrives til (\sqrt{n})^\frac 1n og kvadratroden af n kan omskrives til n^{\frac 12} så: 

(\sqrt[n] {\sqrt{n}}) = n^{\frac 12*\frac 1n}

Kan man reducere udtrykket ydereligere eller er der en smartere måde at omskrive udtrykket på? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2017 af janhaa

enig, evt

\sqrt[2n]{n}


Skriv et svar til: Omskrivning af nte rod af kvadratroden af n.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.