Matematik

procentvis

12. november 2017 af Naba0o (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kn hjælpe med de spørgsmål? 

en iphone 8 64GB koster oprindeligt 6.199 kr. i Telias webshop, men sættes 942 kr. 

a) Hvor stor er den procentvise besparelse?

b) hvad koster telefonen efter prisnedsættelsen? 

Hvis man vil have telefonen i guld, hæves den oprindelig pris med 14% 

a) Hvor meget koster guldtelefonen? 

Opgave 2

en apple ipad 32GB sættes ned fra 5.000 kr. til 4.712,50 kr. 

a) hvor mange procent sparer man?

En appel ipad 128GB koster efter prisfald på 7% 5.5800.00 kr.

b) Hvad kostede den oprindeligt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2017 af StoreNord

1a)               \frac{besparelse}{oprindelig \; pris}*100


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2017 af Mathias7878

b)

\small Ny_{pris} = 6199-942 =

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2017 af Mathias7878

c)

\small Guldtelefon_{pris} = oprindelig \ pris * 1.14

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2017 af Mathias7878

Nu prøv selv med de andre. De ligner meget hinanden :-)

- - -

 

 


Skriv et svar til: procentvis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.