Matematik

Vektor regning - parameterfremstilling

12. november 2017 af pokemonorm - Niveau: A-niveau

Hejsa jeg har fået følgende opgave, og vil vide om mit svar er korrekt eller forkert. 

En linje l er givet ved parameterfremstillingen 

\binom{x}{y}=\binom{3}{-1}+t*\binom{8}{3}. (Jeg undskylder på forhånd mine notationer, da SP ikke vil lade mig skrive helt det jeg vil. )

 Bestem en ligning for den linje m, der står vinkelret på l og går gennem punktet P(8,10)
Jeg har fået ligningen til at være: 

8x+3y-118.  
For jeg kender jo linjens ligning som er givet ved: 

a*(x-x0)+b(y-y0) - og dernæst indsætter jeg vel bare værdierne? Eller er der noget jeg har gjort forkert? 

MVH

Pokemonorm


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2017 af fosfor (Slettet)

retningsvektoren for l er (8,3) som derfor er normalvektor for m

Dvs. m's ligning er 8x+3y+c=0, hvor c skal vælges, så det givne punkt opfylder ligningen

8*8+3*10+c=0
c = -8*8 -3*10 = -94

8x+3y-94=0

Husk 8x+3y-118 er ikke en ligning, da der mangler et =


Svar #2
12. november 2017 af pokemonorm

Når... Tak for det fosfor. 
Men kan det ikke gøres på formen: 

a(x-x0)+b(y-y0) da det er den form, jeg er vant til at bruge? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2017 af fosfor (Slettet)

a(x-x0)+b(y-y0) er ikke en ligning.

Hvis man sætter ind i
a(x-x0)+b(y-y0) = 0 

giver det ligeledes 8x+3y-94=0


Svar #4
12. november 2017 af pokemonorm

Super... tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Vektor regning - parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.