Matematik

Matematik aflevering

14. november 2017 af Petersen1998 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder med en matematik aflevering som skal afleveres i morgen aften jeg har 2 opgaver jeg ikke kan finde ud af er der nogen der kan hjælpe?

http://tinypic.com/r/14troky/9

http://tinypic.com/r/20z9noh/9


Svar #1
14. november 2017 af Petersen1998 (Slettet)

Opgave 1

Vedhæftet fil:Skærmbillede (4).png

Svar #2
14. november 2017 af Petersen1998 (Slettet)

Opgave 2

Vedhæftet fil:Skærmbillede (5).png

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2017 af iLaTeX (Slettet)

# Opgave 1:

Ligningen for en lineær funktion kan skrives som:

f(x)=ax+b

hvor a er grafens hældning, og b er skæringspunktet med 2. aksen.

For at finde a, skal du benytte dig af formlen:

a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

For at finde b, skal du benytte dig af formlen:

b = y_1-a \cdot x_1

Herefter kan du isolere enten x eller y i ligningen for en lineær funktion.

# Opgave 2

Brug nedenstående formel og beregn hvert år om til indekstal:

Indekstal = \frac{V_1}{V_2} \cdot 100

hvor V_1 er værdien i et aktuelt år (det år du beregner), og V_2 er værdien i 1980 (basisåret).

Du kan nu beregne det procentmæssige fald fra 1980 til 1985, og fra 1960 til 1970.


Skriv et svar til: Matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.