Matematik

Areal integral

14. november 2017 af louiselort (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har brug for hjælp til denne opgave. Jeg forstår det simpelthen ikke. Jeg har lavet opgave a. Når jeg skal videre, skal jeg så bruge stamfunktionen eller den oprindelige funktion til at udregne arealet? Og hvordan gør jeg det?

Vh. Louise 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2017 af Mathias7878

Du skal bruge stamfunktionen til at udregne arealet, dvs

\small \int_{a}^{b}f(x)dx = F(b)-F(a) = F(2)-F(0)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2017 af janhaa

A=\int_0^2(-3x^2+6x)\,dx=-x^3+3x^2|_0^2=-8+12=4


Svar #3
14. november 2017 af louiselort (Slettet)

Okay på den måde. Jeg tror jeg forstår det nu. Tak janhaa


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2017 af ringstedLC

Og hvis du gerne vil score lidt ekstra...

Start dit svar med at skrive, at figuren ikke svarer til funktionen,

da f(x)=-3x^2+6x er en sur parabel.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2017 af Mathias7878

#4

Billedet viser da også en nedadvendt "sur" parabel?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2017 af janhaa

#4

Og hvis du gerne vil score lidt ekstra...

Start dit svar med at skrive, at figuren ikke svarer til funktionen,

da f(x)=-3x^2+6x er en sur parabel.

bildet/figuren svarer til f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2017 af ringstedLC

#6
#4

Og hvis du gerne vil score lidt ekstra...

Start dit svar med at skrive, at figuren ikke svarer til funktionen,

da f(x)=-3x^2+6x er en sur parabel.

bildet/figuren svarer til f(x)

STOR UNDSKYLDNING!

"...Ingen er ufejlbarlige..."


Skriv et svar til: Areal integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.