Matematik

Blanding af saft - Færdighed

20. november 2017 af Guleroden1 - Niveau: 9. klasse

Hej! 

Jeg har problemer med at forstå disse utrolig lette opgaver.

Vil nogle forklare det, tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2017 af mathon

Ud af 5 L saftevand er 1 L saft og 4 L vand.

Ud af l L saftevand er 1/5 L saft og 4/5 L vand.

1/5 L saft = 2/10 L = 2 dL.


Svar #2
20. november 2017 af Guleroden1

Forstår jeg ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2017 af OliverHviid

Prøv at se sådan her på det:

For 1 liter saftevand kræves der både saft og vand. Forholdet mellem saft og vand er 1:4. Dette betyder, at pr. "del" saft kræves der 4 dele vand. Så for at få én liter saftevand kræves altså 0,2 liter saft og 0,8 liter vand. Hvis man har 1 liter saft, så må man altså have 1/0,2=5 liter saftevand. For så at finde ud af, hvor meget saft vi skal bruge for 1 liter saftevand, så så vi jo, at det krævede 0,2 liter saft og 0,8 liter vand. Dog skal svaret gives i dL så du ganger 0,2 med ti, altså: 0,2=10 dL.


Skriv et svar til: Blanding af saft - Færdighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.