Matematik

Omskrivning af formlen - potensfunktion rettelse

21. november 2017 af lunalssn (Slettet) - Niveau: C-niveau

I følgende opgave kunne jeg regne die første opgaver. Men såm man kan se har jeg problemer med c og d. Hvad er det jeg gører forkert?
Mange tak

Forskriften for en potensfunktion er: y= b*x^a

a) Omskriv formlen så du islorer b
b)  Omskriv formlen så du islore x
c)  Omskriv formlen så du islore a
d) Brug omskrivningen til at bestemme x værdien for en potensfunktion når:
a= 4, b=1,4 og y= 89,6

a)

y= b*a^x

b= y/a^x


b) y= b*a^x

y/b=a^x

log(y/b)=a*log(x)

a=log(y/b)/log(x)

c) y= b*a^x
y/b = a^x
log(y/b)= a*log(x)
log(y/b)/a= log (x)
x= 10^log(yb)/a

d)
b=454,4/2^5
b=454,4/32
b=14,2

x=1,4/4^89,6
x= 1,4/


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2017 af peter lind

Log(y/b) = x*log(a)


Svar #2
21. november 2017 af lunalssn (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2017 af peter lind

Du får at log(y/b) = a*log(x). Det er forkert. Det rigtige er log(y/b) = x*log(a)


Skriv et svar til: Omskrivning af formlen - potensfunktion rettelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.