Matematik

Løs ligningen...

21. november 2017 af ulili (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, kan ikke finde ud af en opgave her.

Løs ligningen:
f(8-x)-2x=g(5)

Jeg kan finde ud af at løse en "normal" ligning, men hvad gør man her med f og g?
Skal man bare ignorere dem så, det ligner en normal ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2017 af peter lind

Hvad er f og g?. Lad os få hele opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2017 af StoreNord

f og g må da være opgivet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2017 af StoreNord

--


Svar #4
21. november 2017 af ulili (Slettet)

Ja, sry. 

f(x)=2x-1 
g(x)=kvadratrod(x+4)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2017 af StoreNord

Sæt f=g
Kvadrèr begge sider


Svar #6
21. november 2017 af ulili (Slettet)

så den kommer til at hedde..?

2(8-x)-2-1 = kvadratrod(5+4)

og så forstår jeg ikke kvadrer begge sider? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. november 2017 af StoreNord

2(8-x)-1 -2x  = kvadratrod(5+4)       ja    så behøver du ikke kvadrere. Bare reducere.
16-2x-1-2x=3


Svar #8
21. november 2017 af ulili (Slettet)

tusind tak, i reder mig gang på gang


Skriv et svar til: Løs ligningen...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.