Matematik

Find højden?

22. november 2017 af Nadiamoeller - Niveau: 10. klasse
Jeg har simpelthen stirret mig blind på denne opgave efterhånden og aner ikke hvordan jeg skal finde højden på lygtepælen, nogen der kan hjælpe? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2017 af mathon

                       


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2017 af mathon

grundet ensvinklede trekanters sideproportionalitet
har man:


                    \small h=\frac{5{.}5+0{.}5}{0{.5}}+1{.}6


Svar #3
23. november 2017 af Nadiamoeller

Men så er lygtepælen 8.1 meter?? Kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2017 af mathon

                    \small h=\frac{5{.}5+0{.}5}{0{.5}}+1{.}6=12+1{.}6=13{.}6


Svar #5
23. november 2017 af Nadiamoeller

Nu blev jeg endnu mere forvirret. Så høj kan den jo ikke være??

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2017 af mathon

#5

korrektion:
                        \small \small \frac{d}{\mathbf{\color{Red} 0{.}4}}=\frac{5{.}5+0{.}5}{0{.}5}

                        \small h=d+1{.}6

                        \small h=\frac{6}{0{.}5}\cdot 0{.}4+1{.}6

                        \small h=4{.}8+1{.}6=6{.}4


Svar #7
24. november 2017 af Nadiamoeller

Hvad er d?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. november 2017 af mathon

…se figuren…


Skriv et svar til: Find højden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.