Matematik

Vektorer

24. november 2017 af Kristensenalex - Niveau: A-niveau

Håber at i kan hjælpe :-) 

Vektoropløsning

En vektor på 8 cm skal opløses i to komposanter. Komposanterne udgår fra vektorens begyndelsespunkt og danner vinkler på henholdsvis 20 og 60 grader.

Find de to komposanter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2017 af mathon

Brug:
                   \small F_1=\frac{\sin(\varphi _2)}{\sin\left ( \varphi _1+ \varphi _2 \right )}

                   \small \small F_2=\frac{\sin(\varphi _1)}{\sin\left ( \varphi _1+ \varphi _2 \right )}


Svar #2
24. november 2017 af Kristensenalex

Jeg har disse valg muligheder, men synes ikke jeg kan komme til nogen af disse svar muligheder :-( 
a. 7,4 cm
b. 2,1 cm
c. 3,7 cm
d. 6,4 cm
e. 3,8 cm
f. 9,3 cm
g. 7,0 cm
h. 2,8 cm
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2017 af StoreNord

Hvis du ganger F1 med 8, får du 7,04.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2017 af mathon

korrektion:

Brug:
                   \small \small F_1=\frac{\sin(\varphi _2)}{\sin\left ( \varphi _1+ \varphi _2 \right )}\cdot F

                   \small F_2=\frac{\sin(\varphi _1)}{\sin\left ( \varphi _1+ \varphi _2 \right )}\cdot F

                                                                 \small \{\sin(20^\circ),\sin(60^\circ)\}\cdot \tfrac{8}{\sin(20^\circ+60^\circ)}=\{2{.}77837,7{.}03508\}


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2017 af StoreNord

Skærmbillede fra 2017-11-24 20-04-58.png


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.