Matematik

Bestemme halveringskonstanten

26. november 2017 af Stjerneskud2016 - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse opgave b), hvor jeg skal bestemme halveringskonstanten, og dets betydning for ligningen.

Jeg fandt en formel til bestemmelse af halveringskonstanten, hvor man skal bruge logaritmen, men det har jeg ikke lært endnu, derfor tror jeg ikke at jeg skal bruge den i min aflevering. jeg tænkte om det måske var en anden måde at finde halveringskonstanten på?

Mange tak på forhånd!

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2017 af mathon

Du skal foretage eksponentiel regression.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. november 2017 af Mathias7878

At bruge formlen

\small T_{0.5} = \frac{log(0.5)}{log(a)}

er nok den lettest måde at bestemme halveringskonstanten på. Men der findes vist også en anden mulighed, men den er jeg ikke så sikker på. 

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2017 af mathon

                  \small \small \small H(T)=290{.}871469\cdot 0{.}855671^T

                  \small T_{\frac{1}{2}}=\frac{\log(0{.}5)}{\log(0{.}855671)}


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. november 2017 af Mathias7878

Som mathon skriver i #3, kan halveringskonstanten findes som

\small T_{\frac{1}{2}} = \frac{log(0.5)}{log(0.855671)} \approx 4.47

hvilket vil sige, at holdbarheden for rejer i lage halveres hver gang, der er gået ca. 4.5 minut.

- - -

 

 


Svar #5
26. november 2017 af Stjerneskud2016

Tak! mathon 

Hvad betyder H(T)? (Bare så jeg kan forklare det i konklusionen). H står for halveringskonstanten, men hvad med (T)?

Hvordan fandt du tallene efter 290.87? når jeg laver en eksponentiel regression er det kun de første 2 konstanter jeg kan se.

 

Svar #6
26. november 2017 af Stjerneskud2016

Tak!

Hvordan skriver man det ind i maple? Hvilken af de her "log" skal man bruge?

Mathias7878

 

Brugbart svar (1)

Svar #7
26. november 2017 af Mathias7878

Bare brug 10-tals logaritmen log(x). Jeg har ikke brugt Maple før, så ved ikke, hvordan det bruges :-) Men du skal vel bare skrive det samme, som jeg har gjort ind i et matematik-felt.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2017 af mathon

#5
         \small H\text{ er holdbarheden i d\o gn}

         \small T\text{ er temperaturen i }C^\circ                           som oplyst i opgaveteksen


Skriv et svar til: Bestemme halveringskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.