Matematik

Afledede funktioner

26. november 2017 af Einsteinb - Niveau: A-niveau

Find, uden brug af cas, den afledede funktion af nedenstående funktioner; du skal måske bruge en eller flere potensregneregler:

f(x) = 3^2x

f(x)= 10^-x

f(x)=4*e^-3x

f(x)=5^-2x

f(x)=e^x-4

Nogle der kan hjælpe med følgende funktioner og evt. også hvilken potensregneregel der benyttes? Tak på forhånd! :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2017 af mathon

           \small f(x)=3^{2x}

           \small f{\, }'(x)=3^{2x}=\ln(3)\cdot3^{2x}\cdot 2 =2\cdot \ln(3)\cdot 3^{2x}


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. november 2017 af mathon

           \small \small f(x)=10^{-x}

           \small f{\, }'(x)=\ln(10)\cdot 10^{-x}\cdot (-1)=-\ln(10)\cdot 10^{-x}


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2017 af mathon

           \small f(x)=4\cdot e^{-3x}

           \small f{\, }'(x)=4\cdot e^{-3x}\cdot (-3)=-12e^{-3x}


Svar #4
26. november 2017 af Einsteinb

Tusinde tak for hjælpen!

Hvad med den sidste f(x)=e^x-4 ?:)))


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. november 2017 af Mathias7878

\small f(x) = e^{x-4}

\small f'(x) = e^{x-4}

- - -

 

 


Skriv et svar til: Afledede funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.