Fysik

Hey..... ja dig klik her, jeg har brug for din hjælp

27. november 2017 af Madsiso (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er ved at skrive rapport (om opdrift, forsøg med arkimedes) og foklare fhvordan man beregner tyngdekraften af den fortrængte væske 

Jeg ved at :   mfortrængt vand = Vlod ⋅ 1,00 g/mL = mL

og at Tyngdekraften fås ved at sige:  Ffortrængt vand = mfortrængt vand ⋅ 9,82 m/s2 = N 

I mit forsøg er  Vlod = 18ml, men bliver det så     18 ⋅ 1,00 g/ml = 18ml  det giver jo stadig 18 ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2017 af Mathias7878

Smart overskrift :-)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2017 af swpply (Slettet)

Ja, husk enheder.

18 ml * 1.00 g/ml = 18 g.

Altså er massen af den fortrængte væske 18 g, hvorfor at tyngden af den fortrængte væske bliver 0.18 N.

Svar #3
27. november 2017 af Madsiso (Slettet)

#2 Ja, husk enheder.

18 ml * 1.00 g/ml = 18 g.

Altså er massen af den fortrængte væske 18 g, hvorfor at tyngden af den fortrængte væske bliver 0.18 N.

Men hvorfor bliver tyngden 0,18N


Svar #4
27. november 2017 af Madsiso (Slettet)

men hvorfor blivert tyngden 0,18N?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2017 af swpply (Slettet)

#4

men hvorfor blivert tyngden 0,18N?

Fordi 18 g = 0.018 kg og

              0.018 kg * 9.82 m/s/s = 0.18 N

til to betydende cifre (da de 18 ml kun er angivet med en nøjagtighed på to betydende cifre).


Skriv et svar til: Hey..... ja dig klik her, jeg har brug for din hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.