Matematik

Differentalregning - Fine f'(x) af noget

29. november 2017 af Roxanna - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har ingen anelse om hvordan fremgangsmåden til at løse disse opgaver er? 

Er der en der kan give et tip eller lave den første som eksempel? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2017 af ringstedLC

1)

f(x)=3x^2+1 \;\;\;x_0=2 \Downarrow \\ f'(x)=6x \Downarrow \\ f'(x_0)=6\cdot x_0

Har du virkelig glemt alt om differentation?


Svar #2
29. november 2017 af Roxanna

#1

1)

f(x)=3x^2+1 \;\;\;x_0=2 \Downarrow \\ f'(x)=6x \Downarrow \\ f'(x_0)=6\cdot x_0

Har du virkelig glemt alt om differentation?

Undskyld giver det ikke 12?

Jeg prøvede før og jeg gjorde dette:

f(x) = 3x, x0 = 2 

f'(x) = 2 * 3 * x + 0 

f'(2) = 2 * 3 * 2 

f'(2) = 12 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2017 af ringstedLC

Det gør ikke noget, men så passer det bare ikke, når du skriver: "Jeg har ingen anelse..."

For det er jo helt rigtigt.


Svar #4
29. november 2017 af Roxanna

Ja ok, så er det jeg er i tvivl om* :) 


Svar #5
29. november 2017 af Roxanna

Kan det passe at nr. 2 giver f'(-7) = 70 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2017 af ringstedLC

Arhh, hvad er diff. af -x?


Svar #7
29. november 2017 af Roxanna

Det kan jeg ikke lige helt huske


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2017 af ringstedLC

Men så har du jo ikke f'

f(x)=-5x^{2}-x \Downarrow \\ f(x)=-5x^{2}-x^{1} \Downarrow \\ f'(x)=-10x-1\cdot x^{1-1} \\ f'(-7)= \; ?


Svar #9
29. november 2017 af Roxanna

Hmmm, okay jeg tror jeg i så fald har gjort det forkert. Jeg antog f'(x)=2x0 men det er vel forkert hvis der er diff af selve -x. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. november 2017 af ringstedLC

Det gik så fint i #2.

Så i #5 er facit næsten rigtigt.

I #8 vises, hvordan 2)'s diff.-kvotient findes. Er det

-1\cdot x^{1-1}=-1\cdot x^{0}=-1\cdot 1}=-1

der driller?

Og kom så igen med f'(-7)

Så laver du 3) og bemærk så, at 4) er lig 1).


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. november 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. november 2017 af mathon

2)
             \small f{\, }'(x)=-5\cdot 2\cdot x^{2-1}-1\cdot x^{1-1}+0


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. november 2017 af mathon

3)
             \small f{\,}'(x)=\tfrac{1}{2}\cdot 2\cdot x^{2-1}+0


Brugbart svar (0)

Svar #14
30. november 2017 af mathon

4)
             \small \small f{\,}'(x)=3\cdot 2\cdot x^{2-1}+0


Skriv et svar til: Differentalregning - Fine f'(x) af noget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.