Matematik

Forskrift for f!! hjælp

03. december 2017 af Tinisi (Slettet) - Niveau: B-niveau

På figuren ses en skitse af grafen for en esksponentielt voksende funktion f(x)0B*a^x grafen for f går i gennem punkterne (0,4) og (3,32).

Bestem en for forskrift for f

Hvordan regner jeg dette ud? er klar over jeg skal sætte dem ind i formlen osv. men kan stadig ikke få det til at hænge sammen.

Vedhæftet fil: cAN.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2017 af fosfor (Slettet)

f(0) = ba0 = b = 4

f(3) = 4a3 = 32
           a3  = 8
           a    = 2


Svar #2
03. december 2017 af Tinisi (Slettet)

Kan du forklare hvad du gjorde O_o


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2017 af fosfor (Slettet)

b er startværdien, dvs. værdien i x=0, som er givet.
Derfor b=4

(3, 32) er også givet, dvs.
ba3 = 32
4a3 = 32

Isoler a ved at dividere med 4 på begge sider og tage cubikroden.


Skriv et svar til: Forskrift for f!! hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.