Matematik

En eksponentiel funktion er givet ved 𝑓(𝑥) = 800 ∙ 1,07

03. december 2017 af mads78204 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En eksponentiel funktion er givet ved f(x) = 800 · 1,07^x

a) hvor mange procent vokser funktionsværdien når x vokser med 5

b) Hvor stor skal tilvæksten være for at funktionsværdien vokser med 90%

Forstår ikke hvordan jeg skal starte 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2017 af Soeffi

#0 f(x) = 800 · 1,07x

a) hvor mange procent vokser f(x), når x vokser med 5

a) Man kalder startværdien af x for x1 (x1 går ud). Du skal beregne den procentvise forskel på f(x1+5) og f(x1). Procentvis forskel: 100%·[f(x1+5) - f(x1)]/f(x1) = 100%·[800·1,07x1+5 - 800·1,07x1]/(800·1,07x1) = 

100%·[1,07x1+5-x1 - 1,07x1-x1] = (1,075 -1)·100% = 40,3%.


Skriv et svar til: En eksponentiel funktion er givet ved 𝑓(𝑥) = 800 ∙ 1,07

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.