Fysik

Betydende cifre og beregning af hastighed! Skal afleveres i morgen, hjælp

04. december 2017 af Samm1a (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 2

En pige cykler en tur på 8,53 km. Det tager hende 28 min.

a) Hvor mange betydende cifre må resultatet have? 

b) Beregn hastigheden i enheden km/h. 

c) Omregn hastigheden til enheden m/s. 


Svar #1
04. december 2017 af Samm1a (Slettet)

Har forstået opgaven således, men er ikke sikker

a) Hvor mange betydende cifre må resultatet have?
Det endelige resultat, må have 3 betydende cifre.

b) Beregn hastigheden i enheden km/h.
V= d/t V=8,53/ 0.466666667 V=18.2 km/h

c) Omregn hastigheden til enheden m/s.
18.278571/1000 = 0,018278571 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2017 af Eksperimentalfysikeren

a) Da det ene tal kun har 2 cifre, skal resultatet agivesmed 2 cifre. Altid det mindste antal.

b) Hvor har du 0.46666667 fra?

c) Du ha alt  for mange cifre og du har glemt at regne timer om til sekunder. Desuden er din omregning mellem m og km forkert.

Prøv igen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2017 af AngelOneOne

a) - Som #1 siger

b)  \frac{km}{minutter}= km/minut \cdot 60 minutter/h = km/h

c) km/h x 1000 m/km = meter/h
1 time = 60 sekunder x 60 minutter = 3600 sekunder

m/s = \frac{km/h \cdot 1000 m}{3600 s}

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2017 af Eksperimentalfysikeren

#3 Hvordan kommer du til at a) #1 er rigtigt? Der er jo kun 2 cifre i 28 min.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2017 af AngelOneOne

Hej,

Sorry - Jeg mente dit svar :o)

a) #2 er rigtigt

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Betydende cifre og beregning af hastighed! Skal afleveres i morgen, hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.