Fysik

Funktionsforskrift for det skrå kast?

04. december 2017 af LukeLion (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, jeg sidder lige og leger lidt med det skrå kast, og prøver at finde en måde hvorpå man kan udfylde den tilhørende funktionsforskrift, udelukkende ved brug af start-oplysningerne, som er kastehøjden (y0), kastevinklen (α) og hastigheden (v0).

Kastet vil danne en parabel, så funktionsforskriften må være f(x) = ax2 + bx + c

Indtil nu har jeg udfyldt b og c, så funktionsforskriften hedder f(x) = ax2 + tan(α)x + y0

Jeg sidder nu og grupler over en måde at indsætte nogle af vores kendte oplysninger på a's plads, så vi nemt kan opstille funktionen for ethvert skråt kast... Nogle bud på hvordan dette kan lade sig gøre? hvis det overhovedet kan?

Jeg tænker muligvis også at tyngdeaccelerationen, g, kan spille en rolle, men er ikke sikker?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2017 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2017 af mathon

kasteparablen:
                             \small y=-\frac{g}{2{v_0}^2\cdot \cos^2(\alpha )}x^2+\tan(\alpha )x


Svar #3
04. december 2017 af LukeLion (Slettet)

Jeg takker ;)


Skriv et svar til: Funktionsforskrift for det skrå kast?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.