Matematik

Bestem f(1)

07. december 2017 af Sofiehanw (Slettet) - Niveau: A-niveau

Endu et spørgsmål jeg har lidt svært ved. (Har eksamen i morgen, så skal være vågen hele natten og læse desværre) :/

Jeg skal besteme f(1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2017 af SuneChr

(1 ; 1) er grafens toppunkt.
f (1) = 1
_____________
Bliv hellere lidt frisk i morgen ved ikke at gå sent i seng.


Svar #2
07. december 2017 af Sofiehanw (Slettet)

Nåh okay, så er den nu forstået!! Endu engang tak!

Og jeg tror bare jeg kommer til at holde mig vågen hele natten og læse, havde ikke haft tid til at læse de andre dage, og har også masser af kaffe med mig haha. :)

Forresten har endu et spørgsmål hvis du er villig til at hjælpe mig :)

Jeg skal afgør ved differentialregning hvilken valgmulighed, der beskriver grafens forløb:

Altså om den har maksima, minima osv. men ved ikke hvordan jeg skal komme frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2017 af SuneChr

Screen Shot 2017-12-07 at 01.52.18.png
f '(x) = 3x2 + 4x - 1 


f '(x) = 0 for  x =  \frac{-2+\sqrt{7}}{3}  eller  x =  \frac{-2-\sqrt{7}}{3}    (Det er tilstrækkeligt at konstatere, at diskriminanten
                                                                                                                                                          er positiv).

f har to vandrette tangenter svarende til de to x'er.
Fortegnene for f '  :       +             0        -          0          +
Grafens forløb:        stigning      top    fald     bund   stigning           


Skriv et svar til: Bestem f(1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.