Matematik

Opgave uden hjælpemidler

07. december 2017 af lubilu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der forstår denne opgave og evt. har løsningen til den? Jeg må ikke bruge hjælpemidler og kan ikke helt finde metoden til at løse den! På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2017 af SuneChr

Pythagoras er dit  l o v l i g e  hjælpemiddel.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2017 af peter lind

Den er ophængt på midten så stykket fra ophængningspunktet vandret til enden er også 2. Brug pytagoras


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2017 af Mathias7878

\small |BC| = \sqrt{|AB|^2-|AC|^2} = \sqrt{5^2-4^2}

- - -

 

 


Svar #5
07. december 2017 af lubilu (Slettet)

Tusind tak for alle de hurtige svar! Hvordan skulle jeg bruge Pythagoras? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2017 af Mathias7878

Du kender |AB| = 5. Ligeledes får du at vide, at stopen står i midten og at der er to meter ud til midten, dvs. 

|AC| = 2+2 = 4

Se da formlen i #4

- - -

 

 


Svar #7
07. december 2017 af lubilu (Slettet)

Maange tak til alle!! Betyder det så, at stolpen er 3 m højt oppe?


Svar #8
07. december 2017 af lubilu (Slettet)

Jeg mener punktet B selvfølgelig


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. december 2017 af Mathias7878

Ja :-)

- - -

 

 


Svar #10
07. december 2017 af lubilu (Slettet)

Ej tusind tak! Det var virkelig brugbart


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. december 2017 af SuneChr

# 0
Du har, med opgaven her, fået et Pythagoræisk talsæt forærende, (3 , 4 , 5) .
Talsættet, som er nemt at huske, er de to kateter og hypotenusen i en retvinklet trekant
Nogen gange omtaler man en 3-4-5-trekant, og nu ved du, hvad det er for en.


Skriv et svar til: Opgave uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.