Matematik

reducere

07. december 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan vil I reducere dette her udtryk: 

(3-2)*(5+5+3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2017 af OliverHviid

(3-2)*(5+5+3)=1*13=13


Svar #2
07. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

hvordan kom du frem til 1 *13 kan du ikke vise nogle mellemregninger


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2017 af Mathias7878

Udregn parenteserne først.

(3-2) = 1

(5+5+3)=13
- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2017 af Mathias7878

Eller på en meget bøvlet måde, kan du også gange hvert led inde i parenteserne med hinanden

\small (3-2)\cdot (5+5+3) = 3\cdot5+3\cdot5+3\cdot 3+(-2)\cdot5+(-2)\cdot5+(-2)\cdot 3

                                     \small = 15+15+9-10-10-6 = 39-26 = 13

- - -

 

 


Svar #5
08. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

hvordan vil man forkorte det her: 

log *log+log A^3-A*log-A*A^3


Svar #6
09. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

hvordan vil I løse denne her ligning: 

1,99=x^2/3*(5/3*x)^1/3


Svar #7
09. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

og hvordan vil I løse: 

2500=2*x*5*x


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. december 2017 af OliverHviid

Start med at reducere udtrykket, dvs.:

2500=2*x*5*x

2500=10x2

Isolér herefter x:

2500=10x2

2500/10=x2

250=x2

x=√250

x=15,81 eller x=-15,81


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. december 2017 af OliverHviid

Du kan også  vælge at trække 2500 over på den anden side, altså:

10x2-2500=0 og så løse den som en normal andengradsligning.


Svar #10
09. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Hvordan vil I løse denne her ligning

1,99=x^2/3*(5/3*x)^1/3

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. december 2017 af Mathias7878

#10

Brug et CAS-værktøj

- - -

 

 


Skriv et svar til: reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.