Matematik

Hjælp til at løse en ligning

09. december 2017 af Rungstedgurl (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har fået en masse ligninger for til onsdag men den her driller altså lidt :/

15=3*1,2^x

Nogen foreslag til hvad x er og en ide til hvordan jeg løser den med mellemregning?

skal lige sige jeg ikke har haft problemer med de andre ligninger fordi det har været almindelige ligninger


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2017 af StoreNord

Dividèr med 3 på begge sider.
Tag ln() på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2017 af Mathias7878

\small 15 = 3\cdot 1.2^x

\small \frac{15}{3} = 1.2^x

\small log(\frac{15}{3} )=x\cdot log(1.2)

\small x = \frac{log(5)}{log(1.2)}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2017 af Mathias7878

Regnereglen

\small log(a^x) = x\cdot log(a)

hvor

\small a = 1.2

er anvendt

- - -

 

 


Skriv et svar til: Hjælp til at løse en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.