Matematik

Hvordan beregner man højden af h?

10. december 2017 af Mathias001266 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Har prøvet Men kan alligvel ikke forestå det

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2017 af mathon

Areal af en retvinklet trekant
med \small \small \mathbf{C=90^\circ\! }:

                               \small A=\tfrac{1}{2}\cdot h_c\cdot c=\tfrac{1}{2}\cdot a\cdot b

                                        \small \small h_c=\frac {a\cdot b}{c}=\frac {a\cdot b}{\sqrt{a^2+b^2}}


Svar #3
10. december 2017 af Mathias001266 (Slettet)

Så det resulterede svar er højden af h?
-Tusind tak

Svar #4
10. december 2017 af Mathias001266 (Slettet)

Kan du foreklar dybere hva du laver, da mit emne handler om pythagos.

Svar #5
10. december 2017 af Mathias001266 (Slettet)

Kan du foreklar den anden ligning hva du laver i den?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2017 af ringstedLC

\frac{1}{2}\cdot h_c\cdot c=\frac{1}{2}\cdot a\cdot b\Updownarrow \\\\ \frac{1}{2}\cdot h_c=\frac{1}{2}\cdot \frac{a\cdot b}{c}\Updownarrow \\\\ h_c=\frac{a\cdot b}{c}

Det kan du godt se på dit niveau... . Nu bruger du pythagoras:

c^{2}=a^{2}+b^{2}\Updownarrow \\\\ c=\sqrt{a^{2}+b^{2}}\Updownarrow \\\\ h_c=\frac{a\cdot b}{\sqrt{a^{2}+b^{2}}} \\\\


Skriv et svar til: Hvordan beregner man højden af h?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.