Matematik

linær funktion

10. december 2017 af jeanne2860 (Slettet) - Niveau: C-niveau

HJÆLP! :-)

Find en ligning for den rette linje der har stigningstal på 5, og som går gennem punktet med koordinatsæt (-3,6)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2017 af fosfor (Slettet)

y = 5*(x - (-3)) + 6


Svar #2
10. december 2017 af jeanne2860 (Slettet)

Tusind tak for svar kan du forklare hvaad du har gjort? :)) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2017 af fosfor (Slettet)

Jeg har kaldt hældningen a, og skrevet
y = a*(x - x0) + y0

Differentieres mht. x fås
y' = a                                 dvs. linjens hældning er a

Indsættes x=x0 fås
y = a*(x0 - x0) + y0 = y0     dvs. punktet (x0,y0) ligger på linjen


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2017 af ringstedLC

Du har den rette linjes ligning:

y=ax+b

Når stigningstallet er 5, betyder det at a = 5

y=5x+b

Din linje går igennem et punkt (-3,6), som indsættes:

6=5\cdot (-3)+b \\ 6=-15+b \\ b=21

Din rette linje:

y=5x+21


Skriv et svar til: linær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.