Fysik

Sluthastighed for enden af bakke

13. december 2017 af Rosser89 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe med den her?

har en opgave, hvor 2 på en kælk påbegynder nedkørsel af en bakke og jeg får ingen strækning ned af bakken.

der kan ses bort fra friktion og luftmodstand.

Start hastighed Vtop=6.5m/s

Højden 12.5m

hver person vejer 65kg og kælken vejer 42,5kg.

hvad bliver sluthastighed for enden af bakken og hvordan regner man den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2017 af peter lind

Brug energibevarelse


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2017 af mathon

                         \small E_{mek}=m\cdot g\cdot h+\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot v^2=\text{k(onstant)}

                         \small m\cdot g\cdot h_{max}+\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot 0^2=m\cdot g\cdot 0++\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{max}}\! ^2

                         \small g\cdot h_{max}=\tfrac{1}{2}\cdot {v_{max}}\! ^2

                         \small v_{max}=\sqrt{ 2\cdot g\cdot h_{max}}


Svar #3
13. december 2017 af Rosser89 (Slettet)

tak for inpot, prøver at se om jeg kan løse den ud fra det.. :)


Skriv et svar til: Sluthastighed for enden af bakke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.